image

Når matmor Anita i slutten av januar endelig sa «slutt på hvilesesongen» og vi begynte å planlegge første halvår 2016 med kurs og konkurranser, ble vi plutselig sofasittere. Tror dere ikke hun var uheldig og fikk 4 ukers gangforbud av legen sin??

Jeg trodde det var en spøk. Er dere klar over hvor lite stas det er å ligge på sofa’n hele dagen når du er en livsglad ridgeback på snart 4 år? Men jeg skjønte etterhvert at det vanket litt ekstra godbiter, så jeg tok imot med glede. Jeg er jo en hund…

Så nå har jeg blitt feit, bortskjemt og kosebikkjete (jeg pleier nemlig ikke ligge i armkroken noe særlig), men de siste par ukene har såret begynt å gro og vi er endelig på farten igjen. Nå skal det sies at hun klarer plutselig å stelle klør og bade meg igjen også, men det er jo egentlig helt greitt med litt kroppspleie. Blir vel litt massasje igjen en dag også håper jeg..

De siste par uker har vi begynt å trene igjen både i rally, LP, utstilling og på tur. Vi har konkurrert i to LP konkurranser og en utstilling. Endelig er vi igang med sesongen. Hun maser og lærer meg flere nye øvelser, men i stedet for å fortvile sier jeg bare til meg selv: la moder’n mase og godbitene komme.

Og så har hun bestemt seg for å bli pedagog med hund i fokus og ikke bare skoleelever, så maset er bare såvidt begynt kjenner jeg henne rett. Men positiv innlæring, shaping og lokking er jo sunnt for både hund og fører å beskjeftige seg med, så her får folket forberede seg på Påfyll. La godbitene strømme, det er vår!