Anita – Læreren

I 2003 sluttet jeg i hotellbransjen for å bli «noe annet».

Jeg tok ett år på skolebenken på Lillehammer hvor jeg tok grunnfag i pedagogikk på Høgskolen i Lillehammer.

Med min bakgrunn innen opplæring og ikke minst et aktivt arbeid innenfor fagopplæring og eksamensproduksjon, var det for mange – unntatt meg selv – naturlig at jeg ble lærer.

Etter ett par år som lærer i videregående skole – yrkesfag – i Ski/Drøbak i Akershus flyttet jeg hjem til  Lillehammer og jobbet fram til høsten 2012 som lærer ved Lillehammer videregående og Mesna videregående skole.

De første årene mine som lærer (adjunkt) var både begivenhetsrike og fantastiske:

I forbindelse med innføringen av Kunnskapsløftet var jeg veldig engasjert i både utarbeiding og ferdigstilling av læreplaner til flere studier innenfor Service og samferdsel – både på vg2 og vg3-nivå. Våren 2007 fullførte jeg mitt PPU-studie (deltid over to år) med strålende resultater og herlig fersk kompetanse.

I to år var jeg også så heldig å få lov til å lede et prosjekt som gir elever på vg2 (andreklasse på videregående) mulighet til å ha flere uker med  praksis/opplæring ute i bedrift enn ”normalt”. Les mer om dette spennende og yrkesrettede prosjektet her: LIGA –  skoleveien for reiselivet

Studiene innenfor Yrkespdagogikk var kjempespennende, så jeg gikk videre høsten 2008 med masterstudier i yrkespedagogikk. Jeg gikk opp til eksamen med strålende resultater våren 2013. Plutselig var jeg blitt Lektor m.t.

Arbeidet med prosjektet Liga – skoleveien til reiselivet sammen med at jeg studerte yrkespedagogikk var nok også døren inn i arbeidet med PTF-veilederen jeg var med å utarbeide for Utdanningsdirektoratet i 2010/2011.

Fagkretsene min er i hovedsak Salg, Økonomi, Markedsføring og Ledelse. Innenfor dette har jeg undervist i blant annet service, kommunikasjon, reiseliv, vertskapsrollen, markedsføring, salg, bedriftsetablering, entreprenørskap, økonomi og ledelse. Les mer om min bakgrunn her: CV

I dag jobber jeg som fagskolelektor hos Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører på Moelv hvor jeg underviser i merkantile fag og ledelsesfag (Entreprenørskap med Økonomi, Etablering og ledelse, Faglig ledelse, Prosjektledelse, [vg2] Forvaltning og drift og Ledelse i håndverksfag).

Jeg er også hovedlærer og koordinator for skolens mesterbrevundervisning. I den forbindelse har jeg samtidig også jeg vært hovedansvarlig for utvikling av studieplanen til fagskolestudiet «Ledelse i håndverksfag». Sammen med flere andre har jeg også jobbet mye med studieplanen for skolens nyeste fagskolestudie «Ledelse i gartner- og grøntfag». Studiet er ennå ikke godkjent, men vi håper å komme i gang allerede til høsten.

Foruten å undervise har jeg også mitt eget firma Påfyll hvor jeg med stort  engasjement og entusiasme formidler mine kunnskaper og meninger om blant annet  service og vertskapsfunksjonen til de som ønsker det. Hva jeg tilbyr av påfyll  kan du lese mer om her: PÅFYLL

Dersom du lurer på noe mer om meg, mitt og mine, finner du de fleste svar på denne  nettsiden. Eksempler kan være hvilke bøker jeg har i mitt private bibliotek, hvilke husdyr jeg holder, min familie og mine blogger. Og er det noe du lurer på  ellers finner du de fleste svarene her: KONTAKT

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..