Kennel Makaita

Chengetai-kullet
N uch AD RL2 Afland’s Bushira Shalita 2012-2017

Kennel Makaita er oppdretter av Rhodesian Ridgeback og Russian Blue med stort fokus på helse, gemytt og allsidighet.

Følg oss gjerne på FACEBOOK

På lokalspråket i tidligere Rhodesia, Shona, betyr «Makaita» å være takknemlig, og årsaker til takknemlighet har vi mange av her i huset. Veldig mange er knyttet til vår stamtispe prinsesse Shalita, hennes datter Wadiwa og barnebarn Tariro.

Oppdretter, Anita, er utdannet styrkeinstruktør for hund, og lydighetsinstruktør gjennom NKK (Trinn 1 og Trinn 2 lydighet) og underviser både i hundeklubben og privat. Hun konkurrerer i lydighet, rallylydighet, agility, smeller, nosework, blodspor og mest av alt i utstillingsringen.

C-kullet ble født 23.juli 2020. A-kullets Amelia og vakre Lewis. 7 korrekte rhodesian ridgeback. 3 tisper, 4 hannhunder og en dødfødt. 

B-kullet ble født 30.mars 2019. 5 av valpene har debutert i utstillingsringen med svært gode kritikker, alle med HP som valp. Vår keeper Tariro ble nasjonalt full-certet 19 måneder gammel. 

Fra Barnebarn-kullet har vi beholdt RL1RL2 BH-VT Makaita’s Tariro Shalitas barnebarn hjemme hos oss, og hennes bror Masimba i deleie med Camilla Aasum i Oslo.

Begge er trygge, glade, vakre og arbeidsglede. En fryd både å konkurrere med og ha i hjemmet.

A-kullet vårt ble født 25.august 2016. 6/7 er mentaltestet med fantastiske resultater. 2 av hundene har flere championat og mellomtitler. 3 har estetiske utstillingsfeil ved at de mangler en krone (pelsvirvel) fremst på ridgen,

Fra Amahle-kullet beholdt vi vakre Nord uch N Se Fi uch SeV-18 NjV-17 RL1 RL2 RuBISS-18 Makaita’s Amahle Wadiwa of Shalita 

Wadiwa er en fantastisk arbeidsglad, trygg, sosial og rasetypiske tispe det er en fryd å ha med seg overalt. Hun er også mestvinnende/ Rasevinner, Norsk kennelklubb 2018.

Etter bare 8 utstillinger i 2019, pga kullet hun hadde vårhalvåret, ble hun #2 på gullhundlisten hun vant i 2018, som #1 i lydighet , #1 i Smeller og #2 i agility.

Her finner du alle våre hunders utstillingstatistikk

img_20160908_134517

Er du interessert i valp fra oss? Kontakt meg på tlf. (+47) 916 98 123

Kennelnavnet er godkjent hos FCI og NKK 2015

1 tanke om “Kennel Makaita”

  1. Hei! Vi er et voksent samboerpar som skal ha ridgebackvalp sommeren 18. Ser at du planlegger kull våren 18, og det passer jo perfekt. Vi har masse erfaring med hunder, siste hunden våres var ridgeback, ( som døde av alderdom i 2010). Vi har vært hundepassere for andre i årene etter Rafiki døde, men ønsker nå egen hund igjen. Vi planlegger å skaffe oss valp sommerferien 18, skal da være på hytta ved Nordseter i Lillehammer i 6 uker. Ønsker oss tispe. Vi bor ellers landlig til på Bærums Verk, og er ca annenhver helg på Nordseter.
    Mvh Heidi Strand og Tor Feragen

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..