Anita

Mitt liv med hund startet sommeren 2012.

Shalita HandlingMidthjell7

Jeg er den heldige eier av 8 RR. 3 bor hjemme; Wadiwa, Tariro og Kamoto. De andre deleier jeg med fantastiske valpekjøpere på Østlandet.

Jeg har hatt RR siden 2012, min første fra Aflands på Forus.

Jeg har trent og konkurrert/deltatt i utstilling, agility, blodspor, Smeller, Nosework, konkurranselydighet, RIK-øvelser, rallylydighet og NBF-øvelser i 10 år.

Jeg er oppdretter av RR siden 2015, med 5 kull, og oppdretter også katterasen Russian Blue siden 2021, begge med kennelnavnet Makaita.

Jeg er godkjent trinn-1 instruktør fra NKK og utdannet NKK-trinn-2-instruktør i lydighet. Jeg er også utdannet NHT-styrkeinstruktør for hund. Jeg har laget online kurs for valp, hverdagslydighet, lydighet, styrketrening av hund, blodspor og Smeller til egne valpekjøpere, og andre som ønsker litt ekstra støtte.

I raseklubben vår har jeg vært aktivt medlem i utstillingskomiteen, mentalkomiteen, valgkomiteen, komiteen for avl, helse og mentalitet (KAHM) og er nå leder av aktivitetskomiteen. Jeg var leder av Lillehammer Brukshundklubb i 3 år.

Jeg har sittet som styreleder og styremedlem i politisk parti, hundeklubb, svømmeklubb, NKK Hedmark/oppland, NHO reiseliv og et privateiet AS.

Jeg driver også mitt eget firma som hundeinstruktør, i tillegg til at jeg er lektor i videregående skole. Jeg har vært tillitsvalgt i både studiesammenheng og som ansatt.

Jeg er svært opptatt av renraset hundeoppdrett, gjennom arbeidet med standard, helse og ikke minst mentalitet som en vesentlig del i avlsarbeidet.

Jeg ønsker at alle skal få oppleve hunders herlige allsidighet gjennom kunnskap og aktiviteter tilgjengelig gjennom både klubber, godt og gjennomtenkt avlsarbeid, og gode nettverk med hundeeiere over hele landet.

Jeg er fra yrkeslivet utdannet innenfor yrkespedagogikk, hotelladministrasjon, internasjonal markedsføring og personalledelse, og har jobbet mange år som hotelldirektør. I 2004 ble jeg yrkesfaglærer, videreutdannet meg videre innenfor pedagogikk og har i dag en ekstra master i yrkespedagogikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Jeg flyttet hjem igjen til Lillehammer i 2006.

wpid-IMAG0467-1.jpg

I 2012 skjedde altså det noe som forandret livet mitt – først litt – så mer, og nå lever jeg et relativt dramatisk forandret liv i forhold til før. Jeg kjøpte meg hund!

Min første hund var i familien fra før jeg ble født – en liten dvergpuddel, Tanya! Men etter at hun døde en gang på 70-tallet kom det ingen ny hund inn i mitt liv før jeg traff min mangeårige samboer i 1992. Først et par herlige blandingsunder Tinka (Schaefer/Rottweiler) og Lady (Flatcoated Retriever mix), deretter Rottweileren Lussi.

Men så, våren 2012 bestemte jeg meg for at jeg ville ha min egen hund. Livet hadde
forandret seg mye ett par år før dette og jeg hadde tid, energi og vilje til å ha min helt
egen hund. Det var et skikkelig letearbeid som ble igangsatt for å velge rase.

Jeg hadde likevel en vakker, fantastisk rolig, sindig, majestetisk hund i minne. Linn‘s ridgeback Amagebas Chekesha Nja, Inja. Jeg hadde møtt henne bare en gang, men selv om det var tilbake i 2003, satt den som klistret i minnet mitt.

Etter timesvis på PC-leting og etter god hjelp fra to gode venninner kontaktet vi tre oppdrettere. Valget falt på Kennel Afland, og Shalita ble min 14.juli 2012.

IMAG6233_BURST012_1

2 tanker om “Anita”

  1. Er det mulig at vår hund, Aron, er bror til Shalita? Han kjem også frå Kennel
    Afland. Vi har overtatt han etter ei familie i Stavanger. Han er født i mai 2012.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..