Stikkord

, , ,

Endelig har valpen vår fått navn.

Aflands Bushira Shalita.

Rhodesian Ridgeback (kalles ofte bare RR) er en hunderase som opprinnelig ble brukt til løvejakt. Derfor ble den kalt løvehund. Den har sin opprinnelse fra det tidligere Rhodesia, nå Zimbabwe. Navnene har derfor en afrikansk tilknytning.

Afland er navnet på kennelen, Bushira er valgt av kennelen (B-kull) og Shalita har vi valgt selv etter god og iherdig leting og vurdering. Hver på vår kant av Europa, Øivind på Lillehammer (uten ferie) og jeg på (lærer-) ferie i Spania. Vi takker skype og internett for å ha gjort arbeidet vårt lettere 🙂

Shalita er navnet hun vil hete til «hverdags».

Kennel Aflands eiere heter Stig Aflekt og Linda Nådland => Afland

Bushira er et afrikansk navn (Swahili) som betyr «Brings good tidings» eller «Announcer of good news». Bushira er også et sted i Nigeria, ca  105 mil nord for equator.

Shalita er også et afrikansk navn benyttet i tidligere Rhodesia. Det  betyr lykkelig (happy), eller den som bringer lykke.  Shalita er også et sted i tidligere Rhodesia, ca 25 mil sør for ekvator.

Urban dictionary beskriver Shalita veldig detaljert ut fra hvordan navnet eller ordet brukes i hverdagen:

Shalita som substativ: Hun er kunstnerisk, grasiøs, og klok. Hun er frisk, raffinert, vill, innovative, fortryllende, og ambisiøse. Hun er omtenksom. Hun er nysgjerrig. Hun er en sannhetssøker, opplysning, og balanse. Dybden av medlidenheten hennes er grenseløs. Hun er en «overlever» – ressurssterk, sta, uavhengig, og ufeilbarlig optimistisk. Som adjektiv betyr Shalita å ha intelligens, hensiktsmessighet og beskjedenhet. En utstilling av et eksepsjonelt talent.

Her er Shalita ca 7 uker:

Nå gleder vi oss veeeeldig til vi kan hente henne 15.juli.