Stikkord

, , , ,

Igår kveld kl.21 fikk valpene sin første valpefôrsuppe og renslighetstreningen var dermed også igang (dag 23) Jeg løftet valpene fra måltid, søvn og lek 39 ganger til sammen opp i tissekassen før vi «voksne gikk og la oss» 🥰💪🥵 I løpet av natten, med foring kun fra valpemor, var det to som hadde tisset utenfor kassen, en hadde tisset «i sengen» og resten hadde tisset i pelletskassene. Etter suppefrokost ble alle løftet opp i kassa igjen, én og én, som trening og hyggelig påminnelse. Den neste perioden blir hektiske løft-valpen-opp-i-tissekassa-døgn, men det er verdt det for å levere helt renslige valper i september.

Dette kullet har jeg etter tips fra Karoline Roven valgt å bruke miljøfiendtlige «tisselaken» fra Attends slik at pelletskassene ikke oppleves som glatt og skummelt første døgnet i tilvenningen, og det ser ut til å ha en positiv effekt da første natten ikke har pleid å være riktig så ren. Jeg har alltid en så «grønn» valpekasse jeg klarer, så heldigvis har jeg bare gjenbrukte vet-bets og tepper når jeg nå introduserte økt plastforbruk i valpekassa.