Makaita’s Danai Kamoto of Wadiwa

Kamoto er en svært kjærlighetsfylt ridgeback-jente på 15 måneder. Hun hadde nok helst fulgt med sin tobeinte absolutt hele døgnet.

Kamoto elsker alle turer; tisseturer, lange turer, korte turer, fjellturer, joggeturer, rundturer, heisaturer, flyturer, bilturer, og alle andre turer.

Men hvis du krever noe mer avansert, ser hun helst at hun kan ligge å se på. Kamoto et svært makelig anlagt og koser seg mer som pyntegjenstand og magnet, enn på lydighetstrening.

Kamoto er svært lydig. Kommer, sitter, går pent, legger seg, står stille og tisser på kommando. Hun elsker å leke, tulle og kose. Men blir det terping, korrigering eller langtrekte utfordringer, tar hun seg gjerne en tur bortom en blomst, en gressflekk eller noen folk som kan kose med henne istedet.

Kamoto er også en vakker hund med vakre bevegelser så hun kan også brukes til utstilling, men selv foretrekker hun nok et blod/ID-spor i skogen eller en rusletur.

Jeg miljløtrente Kamoto mye frem til hun var 6 måneder, deretter var hun alltid sammen med “slekta”. Jeg startet ikke opp igjen miljøtrening alene med Kamoto før hun var ett år, så i møte med enkelthunder og folk i fremmede kostymer, eller som står og stirrer på henne, blir hun usikker. På steder med masse folk og hunder bryr hun seg ikke. Det blir viktig å fortsette den systematiske/hyppige miljøtreningen vi påbegynte i januar slik at hun får den tryggheten hun trenger i slike møter .

Helsemessig er hun så langt frisk som en fisk. Ingen tegn på allergier, ingen øreproblemer, ingen såre eller røde tær eller hudområder, ingen kløing, ingen diaré, men hun kan virke svært tunghørt i perioder. Hun er røntget med en B-hofte og en C-hofte, så hun anbefales ikke brukt til avl. (Hun er også fri for L8/LTV for spesielt interesserte)

Kamoto er burtrent og er hjemme alene uten de andre hundene 6 timer med jevne mellomrom, men jeg har aldri hatt behov for lenger perioder enn det, så det vil forarbeid og setting påvirke. Vi filer klør hver uke, dusjer hver måned og børster før og etter dusjing.

Kamoto tilbys omplassert til et nytt hjem fordi hun vil få et lykkeligere liv i et litt mer normalt hverdagsliv enn i vår ekstremt aktive hverdag, alltid på farten med hundetrening eller konkurranser.

Kamoto søker en familie som ikke har for lange arbeidsdager, eller som har mulighet til å ta henne med på jobb i perioder, eller hvor ungene kommer tidlig hjem fra skolen og kan la henne gjøre lekser med dem. Hun ønsker en familie som lar henne være med på alt de driver med og som ikke lar henne bli igjen hjemme når de skal på fotballkamper, eller andre familieaktiviteter. Og hun vil selvfølgelig ha daglige turer i skogen, i byen, eller i nabolaget.

Jeg tilbyr resten av livet hennes full oppfølging der det er ønsket. Gratis instruksjon og veiledning; live eller online, og ferie/helgepass 5 ukers varsel og unntatt før/ved kull i huset.. Kamoto kan selvfølgelig ikke selges, gis bort eller omplasseres. Dersom noe skjer i familien så hun må flytte, skal hun hjem igjen til oss.

Kamoto ett år